Bekræftet: Partiformand Jaroslaw Kaczynski er sygemeldt

pis_jaroslaw_kaczynski_polennu
Partiformand Jaroslaw Kaczynski er sygemeldt. Det kom frem, da han ikke mødte op til et møde med de nyvalgte medlemmer af Sejmen for PiS-partiet. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

WARSZAWA: Partiformand Jaroslaw Kaczynski fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) er sygemeldt. Han var ikke til første møde med nyvalgte.

LÆS  Nyvalgt senatsformand vil lave forandringer

Partiformand Jaroslaw Kaczynski fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), der blev det største parti ved valget i oktober, er sygemeldt. Kaczynski er 74 år gammel.

Siden Jaroslaw Kaczynski erkendte valgnederlaget og tabet af regeringsmagten efter otte år, har der været stille om den kontroversielle vicestatsminister og partiformand. Nu meddeles det at han er sygemeldt.

Partiformand Jaroslaw Kaczynski udeblev

Oplysningen kom, da partiformanden ikke mødte op i partihovedkvarteret Nowogrodzka med de nyvalgte medlemmer af Sejmen for PiS. Det var det polske tabloidblad Super Express, der kom med nyheden onsdag.

(Fortsættes under)

Jaroslaw Kaczynski bor alene med sine to katte i Warszawa, og har ingen børn, men bekræftelsen på hans sygemelding kommer fra familien.

– Jarek fik influenza, men han har det godt og er langsomt ved at komme sig, siger hans fætter Jan Maria Tomaszewski til SE.

Forsvarsminister ledede mødet

I partiformand Jaroslaw Kaczynskis fravær, blev mødet med de nyvalgte i hovedkvarteret gennemført under ledelse af forsvarsminister Mariusz Blaszczak, der efter et kommende regeringsskifte som konsekvens af valget, er udset til at være leder af PiS-gruppen i det polske parlament.

Hvad der blev aftalt på mødet vides der ikke noget om, men der er kraftige spekulationer om et lederskifte i PiS-partiet efter valgnederlaget.

LÆS  Nyvalgt senatsformand vil lave forandringer

Støt polennu.dk – vil du hjælpe os lidt på vej? – så bliver vi rigtig glade. Du kan støtte os via Mobilepay 23435905 med valgfrit beløb – eller du kan vælge mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 med kortbetaling. På forhånd, mange tak!

Polske medier
Forside af det frie polske medie Newsweek Polska, der er et af de polske medier der har fået mange sagsanlæg fra myndigheder, personer og virksomheder med relationer til regeringen. På billedet ses den polske præsident Andrzej Duda, partiformand og vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski og statsminister Mateusz Morawiecki. Grafik: Newsweek Polska.
LÆS  Amerikansk bekymring over retsstaten og ytringsfriheden