12_Det_skæve_hus_i_Sopot

Sopot er bade- og partyby nummer 1 i Polen. Det skæve hus, som Bo Bedre har sat som nummer et på en lister over verdens mærkeligste bygninger, ligger midt i hovedgaden Monte Cassino i nummer 53. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


KØBENHAVN: Det danske indretnings og boligmagasin Bo Bedre, har sat et skævt hus i Sopot i Polen som nummer et på en liste over verdens mærkeligste bygninger.


Det populære danske indretnings og boligmagasin Bo Bedre, har sat det skæve hus i Sopot på som nummer et i en ny liste over de 10 mærkeligste bygninger i verden.

Ingen billedmanipulationer

Mikkel Hede fra Bo Bedre, der står bag udvælgelsen, kalder huset i Sopot for: ”Det skæve hus i Polen”. I anmelderens beskrivelse hedder det:

Nej, huset ser faktisk sådan ud. Vi har ikke været inde og billedbehandle det
Dette skæve hus i Polen er et af de mest vellykkede eksempler på skabertrang, når huset skal skille sig ud fra mængden. Huset står i Sopot og er blandt andet inspireret af den svenske billedkunster Per Oscar Gustav Dahlbergs værker. Han er selv bosat i Sopot og er kendt for sine eventyrlige skæve tegninger af bygninger.

Lille skæve hus

Det lille skæve hus, som polakkerne kalder huset, ligger i party og feriebyen Sopot ved Gdansk. Huset ligger i hovedgaden – gågaden Monte Cassino – som er opkaldt efter et berømt slag i Italien under Anden Verdenskrig, hvor polakkerne gjorde en afgørende forskel.

Huset rummer restauranter, kontorer, butikker og skiller sig – i al fald på de indre linjer – ikke ud fra andre bygninger i den muntre hovedgade.

SE FOTOS
Bo Bedre: De ti mærkeligste bygninger i verden