Cafeer og barer åbner lørdag – nye lempelser på vej

Cafeer genåbner
Cafeer, barer og restauranter genåbner på lørdag i Polen. Derfor er der grund til at få de store smil frem. Her er det danske journalister der nyder et måltid i en af Warszawa skønne parker. Arkivfoto.


Corona-pandemien i Polen er i øjeblikket på det laveste niveau under hele den tredje bølge. Lørdag åbner barer, restauranter og cafeer for indendørsservering, og den polske sundhedsminister lover flere lempelser. De polske hoteller er for længst genåbnet, og polakkerne går klar til at modtage turister.

Minister: Normalt om et par uger

Til det statskontrollerede nyhedsbureau PAP siger sundhedsminister Adam Niedzielski, at regeringen vil præsentere flere lempelser inden den 5. juni. Han tror, at Polen vender tilbage til normal dagligdag som før corona-pandemien i løbet af de kommende uger.

– Vi har været gennem stigningen i smitten i tredje bølge, siger Niedzielski til RMF FM. Han siger også, at den nuværende vaccinationsindsats er årsagen til at Polen er kommet tættere på flokimmunitet.

Fredag ​​fik biografer, teatre, operaer og koncertsale lov til at genåbne med en belægning på 50 procent. Deres cafeer, barer og restauranter må også genåbne lørdag.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Flere polske corona nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.