Dansk arkæolog guide på middelalder tur til Polen

    leif_paa_slap_line_tv_dentour

    Den danske arkæolog Leif Plith Lauritsen (th.) – her fotograferet i forbindelse med optagelser til DR programmet ”Guld i Købstæderne”. Privatfoto.


    NYKØBING FALSTER: Den danske arkæolog Leif Plith Lauritsen er guide på en ugelang tur i Polen, hvor deltagerne føres tilbage til middelalderen.


    Den danske arkæolog Leif Plith Lauritsen kan nu opleves som guide på en middelalder tur i det nordlige Polen.

    Polen og middelalderen

    – Polen er et meget interessant land set med historiske briller, og ikke mindst når det gælder middelalderen, siger Leif Plith til polennu.dk. Han fremhæver især Malbork, som er Europas største ridderborg, der ligger i det østlige Polen en times kørsel fra Gdansk. Malborg er et af turens højdepunkter.

    SE PROGRAM
    Eksternt link: Middelaldertur

    Kendt arkæolog og formidler

    Leif Plith Lauritsen er uddannet som middelalder arkæolog, og er til daglig en del af ledelsen på Lolland Falster Museum, hvor han blandt andet arbejder som borgforsker og middelalderarkæolog. Han er en efterspurgt foredragsholder og formidler, ligesom han er forfatter til flere publikationer og bøger om historiske emner, og han er kendt fra medierne som ekspert på sit felt.

    Vores fælles historie

    – Turen handler ikke alene om Polens historie, men også om Danmarks og Europas historie, siger Leif Plith Lauritsen til polennu.dk.

    Dansk konge fra Polen

    – Selv om det er ukendt for mange, så er Polen på mange rigtig spændende måder forbundet med Danmark. Flere af middelalderens dronninger kom fra det område vi besøger, og vi havde endda en dansk konge der kom fra det nordlige Polen.

    – Vi har altid været meget tæt knyttet, og vi vil på turen følge mange af de danske spor i Polen, siger den nyslåede guide.

    – Det kommer bag på de fleste hvor tætte de dansk-polske forbindelser var i middelalderen, siger Leif Plith Lauritsen.

    Vest til øst t/r

    Leif Plith Lauritsen vil på turen i juli fortælle historierne bag de seværdigheder der besøges undervejs. Turen fører deltagerne til blandt andet Torun, Kwidzyn, Malbork, Gdansk, Ciechocinek, Stutthof, Sopot, Gdynia og Szczecin.

    Mere end middelalder

    Selv om Leif Plith Lauritsen primært er borg- og middelalder-ekspert, så har han også et indgående kendskab til de historierne bag de øvrige steder der besøges – ikke mindst forholdene omkring Anden Verdenskrig.

    Turen varer en uge med afrejse den 17. juli og fra Jylland og Sjælland.

    Stigende interesse

    Interessen for middelalderen er stigende i Danmark, ligesom interessen blandt danskere for at være turist i Polen er steget markant. Det er baggrunden for at det danske rejsebureau Dentours har indledt samarbejdet med Leif Plith Lauritsen om historiske rejser i Polen.

    LÆS MERE
    Eksternt link: Torun – Gdansk