Polens_ambassadør_til_konference_i_København_4_-_beskåret

Polens ny ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys kommer fra en post som vice-udenrigsminister i Polen. Foto: Sander Hiire, BDF.


KØBENHAVN: Polens ny ambassadør i Danmark Henryka Mosciska-Dendys havde sin første officielle optræden ved Baltic Development Forums topmøde.


Polens ny-tiltrådte ambassadør i Danmark Henryka Mosciska-Dendys havde efter en uge på posten sin første officielle optræden ved Baltic Development Forums topmøde i København mandag.

Tror på stærkt samarbejde

Den ny ambassadør og tidligere vice-minister i det polske udenrigsministerium høstede bifald for sit indlæg, hvor hun fortalte, at hun gennem sit arbejde har oplevet et stærkt samarbejde i Østersø-regionen.

Ambassadøren understregede samtidig, at samarbejdet ikke må stå stille, men konstant skal udvikles og forandres, og at Polen især lægger vægt på at øge bæredygtigheden, kreativiteten og sikkerheden i landene.

Møde i udenrigsministeriet

Det var udenrigsministeriet i København, der lagde lokaler til topmødet, der fokuserede på samarbejdet mellem landene omkring Østersøen på det økonomiske, politiske og digitale område.

250 erhvervsfolk og embedsmænd fra Østersø-landene deltog i mødet.