Domstol ophæver forbud mod demonstration foran ambassade

Domstol ophæver
Domstol har ophævet borgmester og politiets forbud mod en demonstration til fordel for Palæstina og de civile i Gaza, der skulle sluttede foran Israels ambassade. Der har været talrige demonstrationer i Polen for Palæstina allerede, og lørdagen demonstration var også godkendt af myndighederne, men uden afslutning foran Israels ambassade. Foto: LAPP FOTO, Warszawa.

WARSZAWA: Domstol ophæver politiets og borgmesters ønske om at forbyde demonstration foran Israels ambassade.

LÆS  Danmark kræver reformer før Polen får EU-penge

En lokal domstol ophæver et forbud mod en demonstration til fordel for Palæstina og Gaza, der skulle afsluttes foran Israels ambassade i Warszawa. Politiet og byens borgmester Rafal Trzaskowski havde givet tilladelse til demonstration, der finder sted lørdag eftermiddag.

Domstol ophæver sikkerheds forbud

Men myndighederne havde af sikkerhedsmæssige grunde forbudt at demonstrationen skulle slutte foran Israels ambassade. Men sådan bliver det, meddelte Warszawas borgmester lørdag morgen, efter rettens afgørelse.

De lokale myndigheder og politiet mente, at arrangementet ville udgøre en sikkerhedsrisiko, da der ventes cirka 2.000 deltagere og at gaderne omkring ambassaden er smalle og svære at sikre. Politiet henviste også til konflikterne i Ukraine og Gaza, der øger risikoen for terror. Arrangørerne appellerede afgørelsen, med henvisning til forsamlingsfriheden.

(Fortsættes under)

– Retten delte ikke den bekymring, der blev rejst af Warszawa og politiet om sikkerheden af ​​den pro-palæstinensiske demonstration, der var planlagt i weekenden, og hvis rute fører gennem smalle gader, skrev borgmesteren på X-twitter.

– Vi tager beslutningen til efterretning. Samtidig vil jeg appellere til politiet om at være på vagt for at hindre mulige farlige hændelser. Sikkerheden for deltagerne og borgerne i området er altafgørende, skriver Rafal Trzaskowski.

LÆS  Polens justitsminister: EU-domstolen er korrupt

Demonstrationer for Gaza og Palæstina

Der har været flere store demonstrationer i Polen, med krav om at stoppe Israels angreb på Gaza. Den 7. oktober gik terrorgruppen Hamas til angreb i Israel, hvor cirka 1.200 mennesker mistede livet. Hamas har taget 240 gidsler ved aktionen, hvis skæbne fortsat er ukendt.

LÆS  Polens regering: 25 års fængsel for spionage

Siden terrorhandlingen har Israel angrebet den overbefolkede og fattige enklave Gaza, hvor cirka 12.000 civile er blevet dræbt, de fleste kvinder og børn.