Drabsmand: Jeg har kun syv måneder tilbage at leve i

  Taxachauffør_dræber_en_på_partikontor

  Den 62 årige Ryszard C., der skød og dræbte en PiS-medarbejder og sårede en anden medarbejder på partiets kontor i Lodz, føres her bort af det polske politi.


  LODZ: Drabsmanden fra angrebet på PiS-kontoret har kun syv måneder tilbage at leve i. Den 62-årge taxachauffør begrunder sin handling med had mod politikere.


  Det var had til politikere generelt, der fik den 62 årige taxachauffør, Ryszard C., til at gå til angreb på PiS-hovedkvarteret (Lov og Retfærdighedspartiet) i Lodz i starten af ugen.

  Ryszard C. skød og dræbte en PiS-medarbejder og sårede en anden på partiets kontor i Lodz.

  Afskedsbrev til tidligere kone

  – Jeg har kræft, og har kun syv måneder til at leve, har Ryszard C. fortalte politifolk, skriver dagbladet Gazeta Wyborcza. Han har solgt sit hus, afleveret sit taxakørekort og skrevet sin sidste vilje i et brev til hans tidligere hustru.

  Valutahandler og agent

  Ryszard C. var under kommunismen agent (informant) for de polske myndigheder, og arbejdede som illegal valutahandler. Efter kommunismens fald flygtede han til Canada, hvor han blev taxachauffør.

  Han vendte tilbage til Polen i år 2000.

  Ikke kun imod PiS

  Selv om den 62-årige Ryszard C. råbte slagord mod Kaczynski da han angreb partikontoret, har han ikke noget specielt had til Kaczynski og PiS-partiet. Hans had er rettet mod en enhver politiker, uanset partifarve, skriver Gazeta Wyborcza.

  Avisen skriver også, at gerningsmanden har fortalt fangevogterne, at han også forsøgte at myrde Leszek Miller, mens han var statsminister i Polen.