Dramatiske VM-kampe i Malbork ved Gdansk

  Slaget_ved_Grunwald_1410_Tannenberg_rekonstrueret_med_tusind_riddere_i_Polen_polennu

  500 af verdens bedste riddere er i disse dage i Malbork ved Gdansk, til VM i Middelalderslag. Arkivfoto.


  MALBORK: 500 riddere fra 25 lande er på Europas største ridderborg Malbork i dramatiske og intense oprør om den anden VM-titel.


  Polen er i disse dage vært for det 2. VM i middelalderslag, der finder sted på Europas største ridderborg i Malbork Slot syd for Gdansk, der er på Unesco Listen over verdens kulturarv.

  Rigtige kampe

  500 riddere fra 25 lande var med fra start da løjerne begyndte torsdag.

  – Det er autentiske kampe, med fuld kontakt, en ægte sport, siger Hubert Filipiak, der er formand for den polske sammenslutning af Middelalder riddere, der er medarrangør af dette VM.

  – Vi håber, at vi på grund af verdensmesterskaberne kan fremme sporten yderligere, siger han til det polske nyhedsbureau PAP. Hver kamp bliver opmål, og der kæmpes individuelt og i hold, og der tildeles point, som det kendes fra blandt andet boksning og fægtning.

  Flere slag

  Der kæmpes i discipliner med sværd og skjold, langsværd og hellebard. Selv om kvinderne er i stort mindretal ved VM, så kæmper kvinderne blandt andet med middelalder sværd. Hovedparten af deltagerne kommer fra Tyskland, USA og Polen, men også fra 23 andre lande.

  LÆS MERE
  gdansknu.dk – Malbork

  Andet VM

  Den første VM i Middelalderslag (Medieval Combat) blev holdt første gang sidste år på Spaniens Castillo de Belmonte. Malbork er i forvejen et velbesøgt turiststed, og hvert år markeres slaget ved Grundwald 1410, med en rekonstruktion, ligesom andre slag også gengives på Malbork. Europas største ridderborg er uanset dagen, absolut et besøg værd, hvis man er i nærheden af Gdansk.

  VM løjerne fortsætter frem til og med i morgen.