En million fødselsdagskort og hilsner til kræftsyg pige

  Næsten-million-fødselsdagskort-til-en-lille-pige-fra-Polen

  Oliwia, der er kræftramt, fik næsten en million fødselsdagshilsner fra hele verden. Foto: TVN.


  ZIELONA GORA: Den kræftramte Oliwia har leukæmi, og ønskede sig kort til sin 6 års fødselsdag. Næsten en million skrev til hende, deriblandt paven.


  Den 6-årige Oliwia fra Zielona Gora i Polen har givet det polske postvæsen ekstra travlhed.

  Oliwia fik konstateret leukæmi for et år siden, og ønskede sig hilsner fra hele verden til sin 6 år fødselsdag. Og det fik hun, næsten en million blev det til. Der var også en hilsen fra Pave Frans i den store postmængde.

  – Det er magi, ligesom i Harry Poter, siger hun til TVN 24.

  Inspiration fra Harry Potter

  Oliwia ønskede sig fødselsdagskort fra hele verden. En polsk kvinde Marta Jagiello kontaktede pigens mor, og iværksatte en kampagne på internettet, der skulle sikre at den 6 årige pige, fik sit ønske opfyldt.

  – Jeg talte med hendes mor, der fortalte mig at Oliwia elsker Harry Potter. I filmene var der mange breve, og det ville Oliwia også gerne have, siger Marta Jagiello.

  Postkaos

  Det har ikke været uden problemer, at modtage en million kort. Postbuddet har ikke kunnet bringe de mange kort, breve og pakker som mennesker fra hele verden, har sendt til pigen. Forældrene måtte selv, og med hjælpe fra naboer, hente den store mængde post på den lokale posthus.

  – Der er så mange, at jeg ikke kan tælle dem, siger Oliwia.

  Ikke bange

  Oliwia er behandlet for leukæmi, og skal nu tjekkes en gang om måneden på en klinik i Wroclaw.

  – Jeg er ikke bange, siger den 6 år gamle Oliwia.