England vil beskytte polakker mod overgreb

  minde_draebt_polak_i_england

  I dag deltog henved tusinde mennesker i et sympati optag i den britiske by Harlow ved Essex, hvor to polakker blev overfaldt fordi de talte polsk. Den ene døde af sine kvæstelser. Foto: British Poles.


  WARSZAWA: Storbritanniens udenrigsminister har været i Polen for at tale om beskyttelse af polske statsborgere på de britiske øer.


  Storbritanniens udenrigsminister Boris Johnson har besøgt Warszawa og sin polske kollega Witold Waszczykowski. Baggrunden er den stigende racistiske vold mod polakker på de britiske øer, efter at briterne valgte EU fra i juni.

  To polakker overfaldt

  Sidste lørdag blev to polakker brutalt overfaldt foran en pizzabar i Harlow, Essex, den ene døde af sine kvæstelser, mens den anden er udenfor livsfare.

  Anden runde

  Det er ikke første gang, de to taler om problemerne for polakker. Dialogen blev indledt ved OSCE ministermødet i Potsdam, og nu har Johnson så også besøgt den polske hovedstad.

  Lovet beskyttelse

  Efter mødet sagde Polens udenrigsminister Waszczykowski, at briterne har lovet at løse problemet.

  Johnson har forsikret sin kollega, at den britiske regering ikke vil tolerer had mod indvandrede, og at myndighederne vil gøre alt for at beskytte polakker og andre udlændinge mod overfald og overgreb.