Enighed om at afskaffe tilskud til alle nyfødte

  Fremover er det slut med tilskud til alle fra den polske stat til nyfødte polakker. Fattige og mellemklasse familier vil fortsat modtage penge til de nyfødte. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Regering og opposition enige om at afskaffe generelt tilskud til alle nyfødte. Fattige og mellemklasse familier vil dog stadig få penge.


  Alle polske familier, der får børn, modtager i dag automatisk 1.000 zloty pr. barn fra den polske stat. Uanset indkomst. Det vil nu både den polske regering og oppositionen lave om på.

  Ikke til rige

  Efter regeringens nye forslag vil familier med høje indkomster ikke længere automatisk få de tusinde zloty.

  – Selv en bankdirektør er berettiget til at få en engangsbetaling ved barnets fødsel – det er latterligt, siger Jeremi Mordasewicz fra den private arbejdsgiverorganisation til dagbladet Gazeta Wyborcza.

  Nye regler

  Ifølge lovforslaget, vil de fattigste familier fremover få 2.000 zloty for hvert af de to første fødte børn, og mellemklasse familier vil modtage samme beløb som alle får i dag, nemlig 1.000 zloty.

  Tilskuddet til familier med høje indkomster bortfalder helt.

  100 millioner

  De nye regler træder i kraft til januar, og det er regeringens mål med omlægningen, at spare 100 millioner zloty om året.

  Den polske regering har erklæret, at den vil finde besparelser på næste års budget, frem for at komme med skattestigninger.