EU godkender nye sanktioner mod Hviderusland

EU og Hviderusland
Polakkerne har længe støttet oppositionen i Hviderusland mod landets diktator. Her er det ved en sultestrejke og demonstration foran EU-repræsentations kontoret i Warszawa. ”Tatoveringerne” er navne på virksomheder som demonstranterne mener skal trække sig fra Hviderusland. Onsdag har EU ambassadørerne godkendt nye sanktioner mod enkeltpersoner og virksomheder i Hviderusland. Foto: Piotr Lapinski, LAPP Foto.

WARSZAWA: Ambassadørerne fra alle EU-lande har netop godkendt nye sanktioner mod Hviderusland, oplyser Polsk Radios udsendte i Bruxelles.

LÆS  Rusland stopper fly og anholder oppositionspolitiker

Polsk Radio oplyser, at EU-ambassadører netop har godkendt nye sanktioner mod Hviderusland. Det sker efter at styret i Minsk, tvang et Ryanair fly til landing over hviderussisk luftrum. Formål var at arrestere den hviderussisk journalist Roman Protasevich. Det benægtes dog af Hviderusland, der hævdede at det var en anonym bombealarm, der var årsagen. En forklaring der dog siden er blevet tilbagevist af de faktiske omstændigheder.

Personer og virksomheder

De nye sanktioner omfatter cirka 80 navngivne personer og syv virksomheder Polsk Radios korrespondent i Bruxelles, Beata Płomecka. Personerne bliver nægtet adgang til EU, ligesom deres aktiver i Europa bliver beslaglagt.

Allerede den 5. juni har EU indført de første sanktioner i form af flyveforbud for hviderussiske fly i de 27 lande. Det nationale polske flyselskab LOT (Polish Airlines) omdirigerede omgående alle fly væk fra hviderussisk luftrum.

LINK: Nye sanktioner mod Hviderusland

Flere nyheder fra Polen om Hviderusland på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  USA bekymret over konflikten med Hviderusland

LÆS  Stort pres på Polens grænse mod Hviderusland