EU-landene indefryser penge til Ungarn

  Jacek_ROSTOWSKI

  Polens finansminister Jacek Rostowski undlod som den eneste af EU’s finansministre at stemme for økonomiske sanktioner overfor Ungarn. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Polen stemte blankt, mens de øvrige EU lande besluttede at stoppe støtten til Ungarn.


  Finansministrene i EU har besluttet at indstille pengeoverførsler til Ungarn, indtil landet får sin gæld under 3 procent af bruttonationalproduktet (BNP).

  EU’s finansministre var dermed enige i et krav fra Europa-Kommissionen, om at stoppe pengene til Budapest.

  Kan genoptages

  – Kommissionen har forsikret os om, at hvis Ungarn opfylder sine forpligtelser, vil overførslerne bliver genoptaget omgående, siger den tyske finansminister Wolfgang Schaeuble.

  – Men beslutningen om at stoppe midlerne for 2013 er taget. Det var en enstemmig beslutning, men en undlod at stemme, sagde den tyske minister.

  Ingen polsk stemme

  Den eneste der undlod at stemme for indefrysningen, var den polske finansminister Jacek Rostowski, der ligesom Storbritannien og Østrig, argumenterede for en gradvis indførelse af sanktioner mod Ungarn.

  – Vi har sympati for ungarerne i deres vanskelige situation, men det er en kendsgerning, at den valgte finanspolitik i Ungarn ikke er tilstrækkelige, sagde den polske finansminister.

  Måske i juni

  Finansministrene fra Warszawa, London og Wien fik et kompromis igennem, der betyder at Ungarn kan få penge igen fra juni, hvis regeringen i Budapest arbejder på at nedbringe budgetunderskuddet.