Færre forbrydelser men langt flere polske mord

flere mord i Polen
Politiet har haft mindre gang i bødeblokkene. Corona-pandemien er årsagen til et fald i antallet af kriminelle handlinger, men antallet af mord er steget med 24 procent under pandemien. Arkivfoto.

WARSZAWA: Antallet af forbrydelser i Polen var sidste år lavere end året før, men der var en stor stigning i antallet af mord under pandemien.

LÆS  Kaos og optøjer dagen igennem – og det er ikke slut

Vold og mord: Politiet registrerede i 2020 over 745.000 strafbare handlinger. I de tal er også inkluderet sager om manglende betaling af børnebidrag. Det er 24.000 færre end året før – eller 3 procent. Politiet oplyser også, at corona-pandemien har vendt op og ned på kriminalitets-statistikerne. Færre indbrud, færre voldtægter, færre røverier er blandt konklusionerne for kriminaliteten i Polen i 2020.

Flere mord

Der er sket en markant stigning i antallet mord. Sidste år blev 656 personer myrdet i Polen, og det er en stigning på 24 procent. Året før var der 531 mord, og i 2018 var der 538 mord.

Selv om der er mange forskellige motiver og baggrunde for de mange mord i 2020, så var mange af dem sket mellem familier og venner, og efter indtagelse af alkohol, siger en talsmanden for politiet i Warszawa, Sylwester Marczak, til Rzeczpospolita.

– Folk er blevet spærret inde i deres hjem og har tilbragt dage sammen, og det kan give flere konflikter, hvilket uden tvivl er grunden til stigningen i antallet af mord, siger kriminolog, Brunon Hołyst.

Eksternt link: Politiets hjemmeside

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem efter nye EU regler, kræve en bekræftelse fra dig på SMS eller via NemID.

LÆS  Kaos og optøjer dagen igennem – og det er ikke slut
Politiet var særdeles aggressive i anholdelserne af 48 aktivister, der protesterede mod en fængselsdom for hærværk til en LGBT-aktivist fredag aften og eftermiddag. Foto: Joanna-Scheuring Wielgus.

 

LÆS  Borgmester tiltalt for manglende mundbind efter klage