Fejl i kredsløb skyld i nødlanding af Boeing 767

  LOT_fly_nødlander_i_Polen_0

  Et LOT fly, en Boeing 767 fra New York, nødlandede den 1. november i Warszawa. Alle 231 ombordværende blev reddet. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En fejl i et kredsløb var årsagen til, at et Boeing 767 fra LOT måtte nødlande i Warszawa den 1. november.


  Rapporten om hvad der gik galt, da en Boeing 767 maskine fra LOT var tvunget til at nødlande i Warszawa den 1. november, foreligger nu fra den officielle undersøgelseskommission (PKBWL).

  Den 19-sider lange rapport, konstaterer, at en afbryder, der er relevant for ”flere af maskinens landingssystemer”, stod på off og en fejl i det elektriske system betød at “det ikke blevet opdaget eller afsløret af flyets sikkerhedssystemer.

  Tjek før afgang

  Rapporten bekræfter også, at flyet inden afgangen fra New York blev inspiceret og tjekket af personale fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, som LOT samarbejder med.

  “Der var ingen fejl,” hedder det i rapporten.

  Skadet efter start

  Ifølge rapporten opstod der “en lækage af hydraulisk væske fra det centrale hydrauliske system” da landingsstellet blev trukket op efter take-off i New York. Inspektionen af flyet blev gennemført 15 minutter efter nødlandingen i Warszawa.

  Endelig rapport

  Den 19 sider lange foreløbige rapport følges op af en endelig rapport i løbet af de næste måneder.

  Der var 231 mennesker om bord på flyet, som alle blev reddet. Kaptajnen har fået en medalje af Polens præsident for sin nødlanding.