FIFA og UEFA giver sig og udelukker Rusland helt

FIFA og UEFA
Der er igen grund til jubel på det polske fodboldlandshold, der havde nægtede at spille mod Rusland den 24. marts. Nu har UEFA og FIFA besluttet at udelukke Rusland. Arkivfoto.

KØBENHAVN: FIFA og UEFA har mandag besluttet, at de alligevel ikke vil tvinge de polske og danske fodboldlandshold til at møde Rusland.

LÆS  Selskabet bag Nord Stream 2 er gået konkurs

FIFA og UEFA – de to store fodboldforbund har nu besluttet at suspendere alle russiske hold. Det samme har den olympiske komite gjort mandag.

Det er en kovending i forhold til i går, hvor FIFA ville straffe Polen, hvis ikke polakkerne stillede op mod Rusland i VM-kvalen den 24. marts. Meningen var, at Rusland skulle stille op neutralt og uden for Ruslands grænser.

Polen straffes fordi de ikke vil spille VM-fodbold mod Rusland

FIFA og UEFA under pres

Men det var ikke nok for Polen, og andre rundt omkring i Europa. Også med den løsning, nægtede polakkerne at stille op. Og nu har fodboldforbundene trukket følehornene til sig.

UEFA har samtidig meddelt, at man opsiger sponsorsamarbejde med den russiske gasgigant Gazprom, der styres af den russiske præsident Vladimir Putin.

LINK: UEFA meddelelse

 

LÆS  Rusland lukker polsk konsulat i Smolensk

LÆS  Rusland lukker polsk konsulat i Smolensk