Flere polakker betaler med mobiltelefonen

  NFC-betalingssystem

  Flere butikskæder i Polen tilbyder allerede nu, at deres kunder kan betale med mobiltelefonen. En rapport forudser, at der vil blive handlet for over ti milliarder zloty via mobiltelefon indenfor de næste fem år. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En ny rapport forudser, at polakker i 2017 vil lave betalinger via mobiltelefonen for over 11 milliarder zloty.


  En ny rapport, udgivet af Frost & Sullivan, forudser, at polakkerne vil bruge deres mobiltelefoner til betalinger i 2017 på 11 milliarder zloty.

  Ny standard

  Banker og netoperatører i Polen arbejder på et nyt system (Near Field Communiction – NFC), som vil revolutionere mobilbetalingerne, skriver dagbladet Dziennik Gazeta.

  Forbrugere der vil betale via telefonen skal placere telefonen i en NFC-terminal, der bruger samme teknologi, som der anvendes ved trådløse kortbetalinger.

  England og Tyrkiet i front

  Kun England og Tyrkiet har mange trådløse betalingsterminaler, skriver avisen, og tilføjer, at store butikskæder som Empik, McDonalds og Zabka supermarkeder allerede bruger den nye teknologi.