Fodboldklubben fra Lubin er polske mestre i økonomi

Lubin_polske_mestre

Spillerne fra KGHM Zaglebie Lubin jubler over en scoringen i weekendens overraskende sejr over Slask Wroclaw. Foto: KGHM Zaglebie Lubin

LÆS  FIFA: Lewandowski er verdens bedste fodboldspiller

LUBIN: Fodboldklubben KGHM Zaglebie Lubin ligger i bunden af den bedste polske række, Ekstraklasa, men når det gælder økonomi, er det et mesterhold.

LÆS  Lewandowski sikrer tysk mesterskab med hattrick

De tre point betyder, at KGHM Zaglebie Lubin rykker op på tredjesidste pladsen i den bedste polske fodboldrække, Ekstraklasa, med fem point i ni kampe.

Klubben kan samtidig glæde sig over, at den er blevet køret som polsk mester – i fodboldøkonomi.

Kun fire med overskud

Konsulentfirmaet Ernst & Young har gennemgået økonomien i de 16 klubber i Ekstraklasa og er nået frem til holdet fra Lubin på front klarede sig bedst.

KGHM Zaglebie Lubins seneste regnskab viste et overskud, klubben har den laveste gæld og den bedste likviditet af de 16 Ekstraklasa-klubber.

Kun fire af klubberne fik et overskud i sidste sæson.

Indtægter fra Europa League

Klubberne er blevet målt på forskellige faktorer, og når det gælder omsætning, indtager Legia Warszawa førstepladsen. I løbet af sidste sæson fordoblede holdet fra den polske hovedstad indtægterne.

Den samlede omsætning for alle klubberne i Ekstraklasa steg med 20 procent i sidste sæson. Hovedårsagen var dog, at både Legia og Wisla Krakow klarede sig videre til gruppespillet i Europa League, hvor de spillede nogle kampe, som både trak tilskuere og gav indtægter.

– I år har vi ingen hold fra Ekstraklasa med i gruppespillet i Europa League, så i næste års udgave af rapporten vil klubbernes indtægter nok være mindre imponerende, siger en af rapportens forfattere, Krzysztof Sachs fra Ernst & Young.

LÆS  Polen skal med til VM slutrunden i fodbold i Qatar

Se den aktuelle stilling i Ekstraklasa

LÆS  FIFA: Lewandowski er verdens bedste fodboldspiller