Uroen breder sig i Polen, efter en debat om hvorvidt polakkerne er klar til at imødegå corona-virus. Torsdag blev det første tilfælde konstateret i Lodz. Redningstjenesten anvender her masker til folk, som mistænkes for at have den berygtede virus. Det sker for ikke at sprede smitten yderligere. Foto: PAM-In.

LODZ: Det første tilfælde med corona-virus er identificeret i Polen, selv om sundhedsministeren torsdag sagde, at der endnu ikke var konstateret nogen tilfælde.

LÆS  Polen indkalder ambassadør efter falske nyheder

Polens uformelle leder Jaroslaw Kaczynski beroliger nu polakkerne med at landet er klar til foranstaltninger mod corona-virus. Udtalelsen kommer efter voldsom kritik fra polske læger, der ikke mener at beredskabet er tilstrækkeligt.

Ingen polske tilfælde?

Sundhedsminister Łukasz Szumowski sagde torsdag aften, at der ikke er konstateret nogen tilfælde af coronavirus i Polen endnu, men at det nok blot er et spørgsmål om tid.

Ministeren sagde også, at 47 personer er under mistanke for at bære sygdommen, 55 polakker er sat i karantæne og at myndighederne nu er i kontakt med over tusinde mennesker, der kan være smittet efter rejser.

Først tilfælde

Men trods minister-udtalelsen blev det første smittede tilfælde lokaliseret i den polske by Lodz allerede torsdag middag. Det er en 25-årig polsk kvinde, der har haft sygdommen med hjem fra Thailand. Hun er under behandling.

Ingen panik

Partiformanden Jarosław Kaczyński advarer om, at det er vigtigt at undgå panik, og lover på vegne af myndighederne i Polen, at landet er forberedt på at skulle begrænse udbredelsen af den smitsomme virus.

– Man skal undgå unødig panik, siger Kaczynski.

Samling i parlamentet om virus mandag

Polens præsident Andrzej Duda, der søger genvalg i maj, har indkaldt det polske parlament til en særlig samling mandag, hvor den fælles trussel ude fra skal behandles. Polens statsministerium har afsat en milliard zloty til et kriseberedskab.

 

 

 

LÆS  Polen strammer corona-reglerne yderligere
LÆS  Regeringsparti vil afgøre valg med brevstemmer