Fotos fra Warszawa opstanden vises på udstilling

  Warszawa_opstanden_polennu

  Fotoerne på udstillingen i Fotoplastikon udgør en unik dokumentation for Warszawa opstanden, der begyndte den 1. august 1944. Foto: Muzeum Powstania Warszawskiego.


  WARSZAWA: Næsten 50 unikke fotos, der dokumenterer Warszawa opstanden i 1944 kan nu ses på en udstilling i den polske hovedstad.


  Udstillingen, der præsenteres i kulturinstitutionen Fotoplastikon, byder på fotos lavet i august og september 1944 af forskellige fotojournalister. De blev pålagt opgaven at dokumentere begivenhederne i Warszawa af lederne af den polske undergrundshær, der organiserede opstanden.

  Kampe og dagligliv

  På fotoerne kan man se den begejstring, som Warszawas indbyggere udtrykte i opstandens første dage samt rød-hvide flag hængende i gaderne. Man kan også se kampene mod tyskerne i forskellige dele af Warszawa, og dagliglivet i byen i løbet af de 63 dage, opstanden varede.

  Største kamp i Europa

  Udstillingen, der kan ses frem til den 31. august, arrangeredes i anledning af 69-årsdagen for udbruddet af Warszawa opstanden den 1. august. Warszawa opstanden var den største militære aktion mod tyskerne i hele Europa gennemført af en modstandsbevægelse. Opstanden varede frem til den 3. oktober 1944, og kostede ca. 200.000 civile livet.