nu_Turistkontoret_i_Gdansk_bedst_i_Polen_poland_polska_polennu
GDANSK: Turistkontoret i Gdansk er kåret som Polens bedste af den nationale turistorganisation.

Turistkontoret i Gdansk er Polens bedste, mener den polske turistorganisation, PTO.

Gdansk turistkontor fik torsdag anerkendelse for sit arbejde i turistbranchen, der mener at indsatsen i byen er forbilledlig, og et foregangseksempel for andre turistkontorer i Polen.

– Vi er alle i teamet overvældet og stolte over de mange positive reaktioner, og den store anerkendelse vi har fået for vort arbejde, siger Krystyna Hartenberger-Pater, der er direktør for turistorganisationen i Pomorski Regionen (PROT).

Ny direktør

Krystyna Hartenberger-Pater tiltrådte forud for EM 2012 i fodbold, hvor Gdansk var værtsby, jobbet som direktør og lige midt i etableringsfasen af det nye turistkontor.

Direktøren har med succes prioriteret nye indsats-områder for regionen, og det har vist sig at trække flere turister til.

Gdansk er meget mere

– Vi er stolte over Gdansk historiske betydning, men Gdansk er også meget, meget mere. I området har vi de fineste badestrande, wellness og spaforhold man ikke ser mange steder, mange supersteder for børnefamilier, en hel by (Sopot, red.) der er verdensberømt for sine fester og internationale atmosfære – vi har et væld af spændende og moderne restauranter, barer og cafeer, for slet ikke at tale om de fordele, som udlændinge med hang til shopping, kan opleve i vort område, siger Krystyna Hartenberger-Pater til polennu.dk.

Nyt turistkontor

Turistkontoret åbnede i maj sidste år i en historisk bygning, der er moderniseret efter alle kunstens regler, og med moderne tekniske installationer, der hjælper turisterne på vej. Turistkontoret er den første bygning på den historiske Kongerute, der fører ind til den gamle bydel af Gdansk. Bygningen ligger få minutters gang fra Gdansk Hovedbanegård, og ikke langt fra det historiske skibsværft, hvor Lech Walesa og Solidarnosc blev verdensberømte i 1980.

Gdansk og København

Turistkontoret holder åbent ugens syv dage, mandag til fredag fra klokken 9.00 til 20.00, og lørdag/søndag fra klokken 9.00 til 18.00.

Byerne Gdansk, Gdynia og Sopot – den såkaldte Treby – som man også kan få informationer om på turistkontoret i Gdansk, er på størrelse med Storkøbenhavn.

SAS har som eneste selskab flere direkte daglige afgange mellem Købenavn og Gdansk.