Grænsekontrol på vej mellem Tyskland og Polen

Tysk grænsepoliti
Tyskland vil indføre grænsekontrol til Polen, efter en massiv tilstrømning af mennesker der kommer fra lande udenfor EU. Arkivfoto.

BERLIN: Formanden for den tyske politiforening, vil have indført grænsekontrol mellem Tyskland og Polen for at undgå kaos.

LÆS  EU: Ingen racediskrimination ved polsk-ukrainsk grænse

Grænsekontrol mellem Tyskland og Polen kan blive en realitet, skriver tyske Bild. Formanden for den tyske politiforening, der også repræsenterer grænsepolitiet, frygter at den polsk-tyske grænse kan kollapse. Han mener kun det kan undgås, hvis der indføres midlertidig kontrol. Det er det stigende antal mennesker fra Mellemøsten og Afrika, der kommer ind i Tyskland efter ankomsten fra Hviderusland, der er problemet. Mange af dem kommer til Tyskland via Polen.

Situationen er så alvorlig nu, at den kan resultere i en ukontrolleret immigration, som under krisen i 2015, skriver chefen for politiforeningen, Heiko Teggatz i et brev til Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer.

Det polske grænsepoliti har forhindret mere end 10.000 forsøg på at krydse grænsen til EU fra Hviderusland. De har tilbageholdt mere end 1.500 mennesker, men mange af dem er fortsat til Tyskland.

Grænsekontrol skal stoppe indvandring

I sidste uge rapporterede det tyske politi, at over 4.300 migranter – hovedsageligt fra Irak, Syrien, Yemen og Iran – er kommet til Tyskland via Polen siden august. Et kollaps ved den polsk-tyske grænse kan kun forhindres ved at indføre midlertidig grænsekontrol, mener den tyske politiformand.

LINK til tyske BILD

– Et sammenbrud ved grænsen svarende til det, vi så under flygtningekrisen i 2015, kan kun forhindres ved indførelse af midlertidig grænsekontrol med Polen. Antallet af flygtninge fra Polen har allerede nået det niveau, vi så på den tysk-østrigske grænse i de tidlige stadier af krise i 2015, som nåede et trist klimaks med ukontrolleret indrejse af migranter til Tyskland. Det bør vi ikke gentage, siger politiformanden til Bild.

LÆS  Gasledningen Nord Stream 2 er klar til brug

Den tyske regering og kommentatorer er enige om, at den hviderussiske diktator Lukashenko er ansvarlig for den nuværende krise på EU’s østlige grænse, rapporterer Deutsche Welle. Men der har også været kritik af Polens politik om at sende grænseoverløbere tilbage til Hviderusland.

LÆS  Polen får EU-milliarder til ukrainske flygtninge

LINK: Tysk politi

Mere om polsk politik og EU på dansk? Støt polennu.dk! Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00