Homoseksuelle polakker får nemmere ved at gifte sig

  Homoseksuelle_polakker_får_nemmere_ved_at_gifte_sig

  Polens indenrigsministerium gør det nemmere for homoseksuelle polakker, at få de nødvendige dokumenter til at kunne blive gift i udlandet. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Ægteskaber mellem par af samme køn er forbudt i Polen, men en ny attest gør det nu nemmere for homoseksuelle at blive gift i udlandet.


  I Polen har homoseksuelle ikke lov til at gifte sig, men nu vil det polske Indenrigsministerium gøre det nemmere for homoseksuelle par, at få de nødvendige dokumenter for, at et ægteskab kan gennemføres i udlandet, skriver Gazeta Wyborcza.

  De homoseksuelle polakker, der vil gifte sig, støder ofte på problemer hos de offentlige kontorer, selvom de vil gifte sig i udlandet, hvor det mange steder er lovligt.

  Alle polakker, der vil giftes, skal først udfylde en ansøgning før de kan få de nødvendige dokumenter. Ofte har en sagsbehandler nægtet at udlevere de nødvendige dokumenter, når navnene på ansøgningen har været af samme køn – en sagsbehandling der er i strid med gældende regler.

  Kønsløs ansøgning

  Indenrigsministeriet har derfor udarbejdet en ny formular, der ikke rummer oplysninger om den kommende ægtefælle. Dermed forventer ministeriet, at problemet vil ophøre.

  Organisationen for bøsser og lesbiske i Polen, oplyser, at de kender talrige tilfælde, af polakker der er blevet nægtet de nødvendige dokumenter af de polske myndigheder, for at kunne indgå et lovligt ægteskab i udlandet.