International boykot af polsk undervisningsminister

International boykot af polsk minister
Den polske uddannelsesminister er blevet genstand for en international akademisk boykot, efter stribevis af homofobiske og racistiske udtalelser. Underskriverne, der blandt andet tæller en EU-kommissær, en lang række ministre og repræsentanter for universiteter verden over, forpligter sig til boykot af enhver aktivitet med det polske videnskabs- og uddannelsesminister Przemysław Czarnek. Foto: Twitter.

KØBENHAVN: Danmarks uddannelsesminister er blandt mindst 170 underskrivere af en erklæring om boykot af den polske undervisningsminister.

LÆS  Amerikansk bekymring over retsstaten og ytringsfriheden

Den danske forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen har sammen med 170 andre, underskrevet en erklæring, med opfordring til boykot af den polske videnskab- og undervisningsminister Przemysław Czarnek.

Boykot minister

Opfordringen fra de 170 akademikere er udløst af en lang række kontroversielle udtalelse fra den polske minister. Underskriverne betegner ham som homofobisk, fremmedfjendsk og for at have et nedladende syn på kvinder, og kræver hans afgang. Som baggrund for disse beskyldninger, er der udarbejdet en samling på 14 sider, der dokumenterer de kontroversielle udtalelser fra ministeren. Også de ”sorte polske kvinder”, der demonstrerer for fri abort i Polen, har også krævet ministerens afgang.

LGBT og nazisme

Ministeren mener blandt andet, at LGBT er som nazismen, og at dens tilhængere ikke er normale mennesker. Han siger også, at vi skal holde op med at tro på, at det handler om lige rettigheder og menneskerettigheder.

SE FLERE UDTALELSER FRA MINISTER HER

Blandt underskriverne er en EU-kommissær, en lang række ministre samt repræsentanter for universiteter som Oxford, Harvard og Sorbonne. Men flere og flere underskriver erklæringen, der omfatter et tilsagn om en total boykot af ministeren og medarbejderne i hans ministerium.

SE UNDERSKRIVERNE HER

polennu.dk er et uafhængigt dansk medie, der siden 2008 har leveret gratis daglige nyheder om Polen. Støt polennu.dk med f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00 – eller DKK 1.000,00

LÆS  Domstol afgør at anti LGBT-erklæringer er ulovlige

LÆS  Skolelærer i protest mod politisering af skolerne