Justitsminister støtter Lech Walesa i sag om homoseksuelle

  Polens_justitsminister_Jaroslaw_Gowin_Polen_polennu

  Polens justitsminister Jaroslaw Gowin er enig med Lech Walesa i hans syn på homoseksuelle og politik. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens justitsminister, Jaroslaw Gowin, deler Lech Walesas kontroversielle synspunkter om homoseksuelle.


  Polens justitsminister Jaroslaw Gowin siger, at han er “helt enig” med Lech Walesa efter hans udtalelser om, at homoseksualitet ikke må bruges politisk. Justitsministeren er kendt for sine kontroversielle synspunkter, og tilhører den yderste højrefløj i regeringspartiet, Borgernes Platform (PO).

  Seksualitet en privat sag

  – Seksuel orientering er en personlig sag for ethvert menneske. Men at forsøge at gøre en privat sag til en politisk kamp med homoseksuelle slogans og ideologier er en helt anden sag. Jeg er imod denne ideologi og her er jeg helt enig med tidligere præsident Lech Walesa, sagde Jaroslaw Gowin under en forelæsning på Warszawa Universitet.

  Bøsser og lesbiske på bagerste rækker

  Lech Walesa, der er tidligere præsident i Polen, skabt forargelse i Polen og i udlandet, da han sagde, at homoseksuelle parlamentsmedlemmer skal “sidde bagerst i parlamentet eller helst bag en mur.

  Lech Walesa mener også, at optog med bøsser og lesbiske skal holde sig uden for byernes centrum.

  Tager afstand

  Mange politikere har taget afstand fra Lech Walesa, blandt andet hans egen søn, Jaroslaw Walesa, der er Europa-Parlamentsmedlem. Udtalelserne har også betydet aflysninger af en række foredrag i USA, der ellers ville have indbragt Lech Walesa store indtægter.