Polens_justitsminister_Jaroslaw_Gowin_Polen_polennu
WARSZAWA: Polens justitsminister, Jaroslaw Gowin, deler Lech Walesas kontroversielle synspunkter om homoseksuelle.
LÆS  I to grave er der ingen danske modstands-mænd


Polens justitsminister Jaroslaw Gowin siger, at han er “helt enig” med Lech Walesa efter hans udtalelser om, at homoseksualitet ikke må bruges politisk. Justitsministeren er kendt for sine kontroversielle synspunkter, og tilhører den yderste højrefløj i regeringspartiet, Borgernes Platform (PO).

Seksualitet en privat sag

– Seksuel orientering er en personlig sag for ethvert menneske. Men at forsøge at gøre en privat sag til en politisk kamp med homoseksuelle slogans og ideologier er en helt anden sag. Jeg er imod denne ideologi og her er jeg helt enig med tidligere præsident Lech Walesa, sagde Jaroslaw Gowin under en forelæsning på Warszawa Universitet.

Bøsser og lesbiske på bagerste rækker

Lech Walesa, der er tidligere præsident i Polen, skabt forargelse i Polen og i udlandet, da han sagde, at homoseksuelle parlamentsmedlemmer skal “sidde bagerst i parlamentet eller helst bag en mur.

Lech Walesa mener også, at optog med bøsser og lesbiske skal holde sig uden for byernes centrum.

Tager afstand

Mange politikere har taget afstand fra Lech Walesa, blandt andet hans egen søn, Jaroslaw Walesa, der er Europa-Parlamentsmedlem. Udtalelserne har også betydet aflysninger af en række foredrag i USA, der ellers ville have indbragt Lech Walesa store indtægter.

LÆS  Fly mellem Gdansk og Aarhus igen fra september
LÆS  Polen erkender falske beviser mod Lech Walesa