Kaczynski: EU er ikke vores venner eller familie

PiS_Jaroslaw_Kaczynski_polennu
Formand for regeringspartiet og vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski har i en samtale med ugemagasinet Gazeta Polska betegnet EU som en kampplads, hvor der ikke findes venner eller familie. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

WARSZAWA: Regeringspartiets formand, Jaroslaw Kaczynski siger onsdag til Gazeta Polska, at EU-landene hverken er Polens venner eller familie.

LÆS  Statsminister: Vi har ikke problemer med retsstaten

Vicestatsminister og formand for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski, siger onsdag, at Polen ikke havde råd til at sige nej til EU-pengene i corona-hjælpepakken og EU-budgettet, og derfor var nødt til at acceptere retsstatsmekanismen. Polen havde truet med veto, hvis ikke retsstatsmekanismen blev fjernet. Men det blev ved truslen.

Rekord beløb fra EU

– Vi har fået nogle meget nyttige værktøjer til at forsvare vores suverænitet, siger Kaczynski til ugemagasinet Gazeta Polska. Han mener, at regeringskoalitionen Forenet Højre, er den bedste garanti for Polens suverænitet. Han mener også, at Polen har opnået et godt resultat, og fået en rekordstor økonomisk gevinst ud af det.

– Så længe vi reagerer, vil vi kæmpe hårdt for at bevare vores (Polens, red.) position og styrke, siger Kaczynski.

EU: Ikke venner – ikke familie

– EU er ikke en familie eller en kreds af venner, men en kampplads til hårde kampe for vores egne interesser, siger Kaczynski.

– Vi har ingen komplekser, vi er ikke et problem i EU, vi vil ikke undertrykkes. Polakker skal respekteres i fællesskabet, lige så meget som tyskerne og franskmændene bliver det, siger Jaroslaw Kaczynski til ugemagasinet.

Ledende repræsentanter for regeringspartiet, har hævdet at EU er en større ideologisk trussel for Polen end kommunismen og nazismen var det.

EKSTERNT LINK: Gazeta Polska

Vil du støtte polennu.dk?
Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

Formand for regeringspartiet og vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski har i en samtale med ugemagasinet Gazeta Polska betegnet EU som en kampplads, hvor der ikke findes venner eller familie. Ill.: Gazeta Polska.
LÆS  Tyskland, Italien og Ungarn imod skrappe sanktioner

LÆS  Europarådet til justitsminister: Dom er ikke politisk