Kraftige storme har dræbt mindst fire i Gdansk

  oversvoemmelse_regn_sporvogn_uvejr_gdansk

  Storme og kraftige vinde har foreløbig kostet fire mennesker livet i Gdansk-regionen, og det dårlige vejr forsætter i flere egne af Polen de kommende dage. Her er det et billed under kraftigt uvejr i juli, hvor flere dele af Gdansk blev oversvømmet som følge af voldsomme nedbørsmængder. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Kraftige storme har kostet mindst fire mennesker livet og 36 er blevet kvæstet natten til lørdag.


  Fire mennesker er dræbt og 36 er kommet til skade, efter at kraftige storme har hærget flere områder i Polen, oplyser det nationale center for sikkerhed RCB.

  På spejdertur

  To af de dræbte var på en spejderlejr, hvor de 150 deltagere blev afskåret fra omverdenen, og da end ikke redningstjenesterne kunne komme de nødlidende til undsætning. En talskvinde for RCB fortæller, at dødsfaldene alle var i Gdansk (Pomorski) regionen i det nordlige Polen.

  Uden strøm

  Uvejret har også ramt elforsyningerne. 340.000 husstande har længe været uden strøm, og da stormen var på sit højeste, stod en halv million husstande uden strøm fordi træer rykkede el-ledninger over.

  Der er varsel om nye storm weekenden igennem. Værst vil det gå udover de centrale samt de nord- og syd-østlige egne af landet.