Krise i polsk forsvar: 11 generaler har sagt op

Der er krise i polsk forsvar. Elleve højtstående generaler i forsvarets ledelse har siden 1. oktober taget sin afsked. Ifølge flere kilder i protest over forsvarsministeren. Arkivfoto.

WARSZAWA: Først sagde den øverste militære ledelse op i protest mod ministeren. Nu bekræftes det at 11 generaler i topledelsen har sagt op.

LÆS  Tidligere PiS-statsminister afviser pres fra Kaczynski

Der er krise i polsk forsvar. Den øverste ledelse har sagt deres job op, og nu bekræfter Forsvaret at i alt 11 top-generaler i den polske ledelse, har sagt op siden 1. oktober. Et forhold som den polske Kaczynski-regering har forsøgt at holde skjult op til valget, da regeringens bryster sig af at have en solidt forsvar.

Det var en opfordring fra oppositionsleder Donald Tusk om at generalerne skulle blive på deres poster til efter valget, der satte gang i spekulationerne. I samme forbindelse fortalte han, at ti andre generaler havde sagt op.

Kort efter kommenterede Forsvarets Generalkommando Donald Tusks ord på sociale medier.

– Ingen af ​​de højtstående officerer i Generalkommandoen for Forsvaret er trådt tilbage, lød det tirsdag. Men onsdag kommer der andre meldinger fra det polske forsvar. Nu bekræftes Donald Tusk påstand.

Bekræfter krise i polsk forsvar

-11 professionelle soldater fra Forsvarets Generalkommando er fratrådt mellem den 1. oktober og 10. oktober i år. I overensstemmelse med bestemmelserne i lov af 11. marts 2022 om forsvar af fædrelandet, § 230, kan en professionel soldat opsige det professionelle tjenesteforhold til enhver tid. militær uden at give en grund, siger presseafdelingen for de væbnede styrkers generalkommando til det frie medie Wirtualna Polska.

Donald Tusk opfordring

– Vi har brug for stabilitet og tryghed som aldrig før de seneste år. Derfor appellerer jeg til alle officerer og generaler i den polske hær om at opretholde køligt blod og maksimalt ansvar. Jeg tror, ​​vi alle forstår grundene til, at så mange soldater, officerer og generaler er trætte af den situation, der har hersket i de seneste år og måneder i forholdet mellem partimyndighederne og den polske hær, sagde Tusk på et pressemøde tirsdag.

LÆS  Jaroslaw Kaczynski erkender valgnederlag: Vi lavede fejl

(Fortsættes under)

Statsminister kommenterer

– Lederen af ​​det største oppositionsparti har besluttede at bruge nogle midlertidige opsigelser til at præsentere en falsk tilstand om den polske hær, sagde statsminister Mateusz Morawiecki onsdag. Han kaldte PO-lederens udtalelse for en “patetisk iscenesættelse”.

LÆS  Advarsel fra EU: Tre uger til at fjerne Tusk-lov

Der er parlamentsvalg i Polen, på søndag, den 15. oktober.