Kun hver fjerde polak støtter nu regeringen

Det er ikke kun i befolkningen at regeringspartiet og PiS-formanden er blevet upopulær. Her måtte Jaroslaw Kaczynski fysisk beskyttes mod sin kolleger af parlamentets vagter. Privatfoto.

WARSZAWA: En meningsmåling der er gennemført mandag og tirsdag, viser at kun hver fjerde polak nu støtter regeringen.

LÆS  Polens parlament stemmer mod abortforbud

Regeringens seneste abort-påfund, der har udløst de største demonstrationer i Polen i dette århundrede, bliver straffet af vælgerne. Regeringskoalitionen Forenet Højre/Lov og Retfærdighedspartiet, er styrtdykket i en ny måling. Hvis der var valg i denne uge, vil resultatet bliver:

  • Lov og Retfærdighed (PiS) – 26 procent
  • Borgerkoalitionen (KO/PO) – 24 procent
  • Polska 2050 – 18 procent
  • SLD/Venstre – 8 procent
  • Konfederationen – 8 procent
  • PSL/Kukiz 15 – 3 procent
  • Ved ikke – 13 procent

Målingen viser, at der nu er dobbelt så stor opbakning til PiS-oppositionen end til den siddende PiS-regering.

Det nye parti Polska 2050 bliver stærkt repræsenteret, og det gamle bondeparti PSL kommer ikke ind i parlamentet, trods fusionen med Kukiz 15. Spærregrænsen er på 5 procent i Polen for partier, og 8 procent for alliancer.

Kantar-målingen er gennemført den 26. og 27. oktober for Gazeta Wyborcza.
Mere nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00
DKK 200,00 DKK 500,00. Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer. På forhånd, tak.
LÆS  30-årigs død genstarter abort demonstrationer

LÆS  Donald Tusk har givet sit parti stor fremgang