Lodtrækningen til fodbold VM 2022 i Qatar

lewandowski_og_co_euro_2016_polen_fodbold
Danmark slipper for at komme i kamp med en af verdens bedste spillere, Robert Lewandowski, når der skal spilles om adgangen til VM 2022. Det bliver England, der får fornøjelsen af at skulle møde den polske topscorer i Bundesligaen. Arkivfoto.

ZÜRICH: Polen er kommet i en svær gruppe med England til kvalifikationen forud for fodbold VM 2022 i Qatar.

LÆS  Polen ude af fodbold-VM med æren i behold

Mandag aften blev der trukket lod om gruppeinddelingen til kvalifikationen forud for fodbold VM 2022 i for herrer. Og det var ikke noget drømmescenarie for Robert Lewandowski og hans hvid-røde kolleger på det polske fodboldlandshold.

lewandowski_efter_em_exit

Fodbold VM: England og mange kampe

Polen kom i en af de grupper der skal spille med flest lande. Der er grupper med både fem og seks lande, der skal spille mod hinanden. Vinderen af hver gruppe går direkte videre, men nummer 2 skal ud i playoffkampe for at sikre sig adgang til VM 2022.

Verdens nummer 4

Polakker skal møde England (4), Ungarn (40), Albanien (66), Andorra (151) og San Marino (210). Tallet i parentes angiver landets placering på FIFA rankingliste over fodboldlandshold. I de polske medier, havde man satset på at møde Danmark (12) fra det første seedningslag, men det blev England. Polen er nummer 19 på FIFA-listen.

Se alle grupperne her

  • Gruppe A: Portugal, Serbien, Irland, Luxembourg, Aserbajdsjan
  • Gruppe B: Spanien, Sverige, Grækenland, Georgien, Kosovo
  • Gruppe C: Italien, Schweiz, Nordirland, Bulgarien, Litauen
  • Gruppe D: Frankrig, Ukraine, Finland, Bosnien-Hercegovina, Kasakhstan
  • Gruppe E: Belgien, Wales, Tjekkiet, Hviderusland, Estland
  • Gruppe F: Danmark, Østrig, Skotland, Israel, Færøerne, Moldova
  • Gruppe G: Holland, Tyrkiet, Norge, Montenegro, Letland, Gibraltar
  • Gruppe H: Kroatien, Slovakiet, Rusland, Slovenien, Cypern, Malta
  • Gruppe I: England, Polen, Ungarn, Albanien, Andorra, San Marino

De 55 lande, der kommer fra Europa, er opdelt i 10 grupper. Kun 13 af landene kan gå videre til fodbold VM 2022 i Qatar.

LÆS  Polen ude af fodbold-VM med æren i behold

EKSTERNT LINK TIL FIFA: Fodbold VM 2022

Mere fodbold VM fra Polen?
Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Lewandowski sikrer tysk mesterskab med hattrick