Medaljer for dansk indsats i Chopin året 2010

  Uddeling_af_Chopin_medaljer_på_Polens_ambassade

  Polens ambassadør Rafal Wisniewski, Eva Maria Jensen, Knud Ketting og kulturattache Joanna Tamborska ved medalje overrækkelsen på den polske ambassade. Foto: Polens ambassade.


  KØBENHAVN: Eva Maria Jensen og Knud Ketting er tildelt medaljer for deres indsats i Danmark under Chopin året 2010. Medaljerne blev overrakt af Polens ambassadør Rafal Wisniewski.


  Ved en ceremoni på den polske ambassade har Eva Maria Jensen og Knud Ketting fået medaljer for deres indsats i Danmark i forbindelse med Chopin-året 2010.

  De to stod bag flere aktiviteter i forbindelse med 200 året for Chopins fødsel, herunder en bogudgivelse om Chopin, sagde den polske ambassadør Rafal Wisniewski ved overrækkelsen.

  Aktiv personlighed

  Eva Maria Jensen er cand. mag i musik og filosofi, og ph.d. i teologi ved Københavns Universitet. Hun har i mange år været aktiv med udbredelsen af polsk musik i Danmark, og dansk musik i Polen. Desuden har hun deltaget i adskillige polsk-danske kulturprojekter, f.eks. udveksling af kor, deltagelse i festivaler og koncert turneer.

  Eva Maria Jensen er aktiv deltager i musiklivet, forfatter til adskillige publikationer og musikanmeldelser, såvel i Polen som i Danmark. Hun var medlem af Chopin udvalget i 2010 i Danmark. Hun er også medforfatter til den første bog om F. Chopin “Drømmelandet – en bog om Chopin” på dansk, som blev udgivet i december 2010, og medarrangør af flere udstillinger i Danmark om Chopin.

  Chopin formand

  Knud Ketting er cand. mag. i musikvidenskab og fransk, formand for Dansk Selskab for Carl Nielsen, er initiativtager af en aftale indeholdt i 2008 mellem Dansk Selskab for Carl Nielsen, og Musikforeningen navnet på Karol Szymanowski.

  Fra januar 2009 til december 2010 var han formanden for Chopin udvalget 2010 i Danmark, på den polske ambassade i København. Hans engagement har bidraget til det spændende Chopin 2010 program, fuld af koncerter med polske og danske musikere, produktionen og præsentationen af en lang række udstillinger om F. Chopin og mesterkurser udført af de polske pianister.

  Medforfatter til bogen om F. “Drømmelandet – en bog om Chopin”, medarrangør af udstillingen om F. Chopin. Knud Ketting har lavet en polsk-dansk websiden www.chopin2010.dk, hvor han også har arbejdet som redaktør og beskrevet begivenhederne i forbindelse med Chopin-året i Danmark.