Nu skal der graves efter hemmeligt nazi-guldtog

  jagt_paa_nazitog

  Nazityskland byggerede store hemmelige underjordiske anlæg ved Walbrzych, blandt andet mange kilometer jernbaneskinner der skabte “usynlig” forbindelse til blandt andet Wroclaw. Arkiv.


  WALBRZYCH: I næste uge graves der efter det forsvundne nazi-guldtog, der formodes at være begravet i en underjordisk sammenstyrtet tunnel i Polen.


  Et hold med 35 eksperter starter indleder igen jagten på et nazi-guldtog, der menes at være i en underjordisk tunnel mellem to polske byer. Det skriver det israelske dagblad Haaretz.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Glemt nazi-tog kan være fundet

  Mellem to byer

  Toget skulle efter sigende befinde sig i en underjordisk tunnel mellem de to polske byer Wroclaw og Walbrzych, og de to guldjægere bag projektet Piotr Koper og Andreas Richter har nu sammensat et 35-mand stort hold af eksperter, der skal begynde at grave i næste uge.

  Livestream fra udgravning

  Det storstilede projekt vil kunne følges nøje på de sociale medier, hvor alle kan følge med i udgravningen.
  – Der vil være en livestream, siger talsmand for de to mænd bag projektet, Christel Frocken, til nyhedsbureauet dpa.

  Tre tog?

  I årevis har der været stor mystisk om et forsvundet nazi-guldtog, der skulle indeholde nogle af det Tredje Riges forsvundne rigdomme. Nogle historikere mener, at der findes op til tre af tog med våben, guld og kunstværker forsvandt nær den tjekkiske grænse i 1945.

  Lokal indsats

  – I de seneste 70 år har tre efterretningstjenester – den amerikanske, russiske og polske – efterforsket det. Det lykkedes for os, fordi vi er lokale, fortæller Piotr Koper til The Guardian.