Ny indsamlingsrekord efter finaleaften – der tælles stadig

WOSP
Polens største indsamling – Det Store Juleorkester (WOSP) – på finaleaftenen i Warszawa. Her er initiativtageren og lederen af indsamlingen Jurek Owsiak sammen med den polske hovedstads borgmester, Rafal Trzaskowski. Foto: WOSP.

WARSZAWA: Polens største indsamling – Det Store Juleorkester (WOSP) satte ny rekord på finaleaften. Men indsamlingen er ikke slut.


Søndag var det finaleaften på Polens største indsamling – Det Store Juleorkester. Indsamlingen fortsætter. Efter den store finaledag og et stort tv-show søndag aften er der nu indsamlet 154 millioner zloty. Der er samlet ind over hele verden søndag.

LINK: Det Store Juleorkester (WOSP)

Men auktionerne og indsamlingen fortsætter. Verdens bedste kvindelig tennisspiller, polakken Iga Swiatek, har f.eks. doneret den tennisketsjer hun vandt med ved French og US Open sidste år. Den højestbydende vil også få et personligt møde med den store tennisstjerne. Auktionen alene for den polske tennis darling, har for længst passeret en kvart million zloty.

(Artiklen fortsætter under)

verdens bedste til tennis
Verdens bedste til tennis er valgt som Årets Sportsnavn 2022 i Polen – Iga Swiatek. Her sammen med lederen af Polens største indsamling – Det Store Juleorkester – som 21-årige Iga har doneret historiske ketcher og oplevelser til. De indgår i en auktion. Følg den her: Det Store Juleorkester/Iga Swiatek. Foto: FB/WSOP.

Ved midnat mellem søndag og mandag, havde WOSP indsamlet præcist 154.606.764 zloty. Sidste år var der indsamlet cirka 136 millioner på samme tidspunkt. Da alle auktionerne var afsluttet og optællingerne færdige, blev slutresultatet sidste år 224 millioner.

Slutspurten af Polens største indsamling er sat ind

LINK: Slutspurten af Polens største indsamling er sat ind

Indsamlingen gennemføres på mange måder, og en af dem er aktioner. Hvor en kunstner, politiker eller andre, har doneret noget unikt, eller en oplevelse. Disse genstande sælges til højestbydende på en aktion.

Det er 31. gang at indsamlingen gennemføres. Der er 120.000 frivillige fordelt på 1.653 steder verden over, om end de fleste er i Polen.

Dansk design ikon

Danmarks ambassadør i Polen, Ole Toft.

En af bidragsyderne er Danmarks ambassadør i Polen, Ole Toft. Ambassaden har doneret en træfigur, der er lavet af den ikoniske danske designer Kay Bojesen. Det er træfigur af en abe. Læs mere om donationen og byd selv på dette link:

LINK: Auktion med Kay Bojesen abe

 

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy gra na całym świecie! #wośp2023

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder