Ny passagerrekord for de polske intercitytog

intercitytog-pendolino_lyntog_polen_polennu
De polske intercitytog har sat ny passagerrekord. Det oplyser de polske jernbaner PKP. Samtidig meddeler selskabet en generel prisforhøjelse på 17 procent. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsbaner PKP har slået egen passagerrekord for intercitytog sidste år. Cirka ti millioner flere end før corona pandemien.

LÆS  Højere bøder for overtrædelser af færdselsloven

Der er sat ny passagerrekord for de polske PKP Intercitytog. Det oplyser selskabet. Sidste år blev der solgt 58,9 millioner rejser med PKP Intercity. Det var næsten ti millioner mere end det tidligere rekordår – 2019 – hvor 49,6 millioner rejser blev solgt. Det var inden corona-pandemien.

Stigningen i antallet af rejsende med intercitytog kan skyldes massive investeringer i nyt rullende materiel, kampagnetilbud og de stigende priser på brændstof.

Gratis intercitytog for ukrainere

Til forklaringen hører også, at PKP Intercity tilbød gratis billetter til ukrainere efter den russiske invasion 24. februar. Fra februar til april havde 1,1 millioner ukrainere rejst med polsk intercitytog.

Direktør Marek Chraniuk, PKP Intercity, lover at det høje passagertal vil blive øget i de kommende år, takket være de massive investeringer der er foretaget i jernbanenettet.

Op til 250 km/t?

PKP arbejder for, at togrejser med en hastighed på mellem 160 og 250 kilometer i timen bliver normen i Polen. I øjeblikket er de hurtigste tog i Polen de italiensk-producerede Pendolino-tog, der kører mellem de største byer med hastigheder på mellem 160 og 200 kilometer i timen, selv om de har maskinkraft til at køre 250 km/t.

LÆS  Polen vil forbyde energidrikke til unge under 18 år

Togbilletterne stiger

PKP er dog også ramt af krisen og de stigende energipriser. Torsdag meddelte PKP, at billetpriserne stiger med 17 procent på grund af de stigende el-priser.

LÆS  Højere bøder for overtrædelser af færdselsloven