Nye motorveje bliver ikke klar til EM 2012 fodbold

Der arbejdes på højtryk med motorvejene i Polen, men den seneste tids frost betyder nu, at A1 og A4 motorvejene ikke bliver færdige inden sommeren EM 2012 i fodbold. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

LÆS  VM 2022 fodbold: Polen og Ungarn delte point

WARSZAWA: Motorvejene A1 og A4 bliver ikke klar, inden EM 2012 i fodbold til sommer, siger den polske transport-minister nu efter den seneste tids frost.

LÆS  Lech Poznan er polsk mester for ottende gang

Polens transportminister har nu meddelt, at A1 og A4 motorvejene ikke bliver færdige inden EM 2012 i fodbold, der skal spilles i Polen og Ukraine til sommer.

– Jeg beklager, at disse ambitiøse – og efter min mening, alt for ambitiøse planer om at åbne motorvejene inden juni 2012 ikke bliver realiseret, siger Polens transportminister Slawomir Nowak til Reuters Bureau.

Tyskland – Ukraine

A1 motorvejen skal forbinde nord med syd i Polen, og A4 motorvejen løber mellem Tyskland og Ukraine, øst-vest. Dermed kan det være meget afgørende for de fodboldfans, der skal køre til og fra kampe mellem Polen og Ukraine.

Motorvejene er meget vigtige for Polen, da landet i forvejen har færrest strækninger med motorveje.

Frost gør forskellen

Transportminister Nowak siger, at det er den seneste tids hårde frost i Polen, der har forsinket byggeriet, der betyder, at ikke alle strækninger på de polske motorveje åbner før EM 2012 i fodbold. Åbningskampen spilles i Warszawa den 8. juni 2012.

LÆS  Danske fodbolddrenge er i Poznan for at træne

LÆS  Danske fodbolddrenge er i Poznan for at træne