Over ni millioner har krydset grænsen til Ukraine

Flygtninge Ukraine
Mere end 9 millioner mennesker har krydset grænsen mellem Polen og Ukraine siden 24. februar. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen har taget imod over ni millioner flygtninge fra Ukraine. Nogen er blevet i landet, mens andre er fortsat videre til andre lande.

LÆS  2,14 millioner flygtninge over grænse fra Ukraine

Der er tryk på grænsen mellem Polen og Ukraine. Siden den 24. februar er 9.044.000 mennesker kommet til Polen fra det krigshærgede Ukraine. Mandag ankom 29.600 flygtninge fra Ukraine til Polen, oplyser de polske grænsemyndigheder.

7,2 millioner af dem har siden 24. februar forladt Polen igen.

Bred støtte til Ukraine

Polen vedtog allerede i marts sidste år en lov, der giver en bred støtte til ukrainere, der er flygtet fra krigen. Det gælder blandt andet lovligt ophold, adgang til uddannelse, sundhedspleje og sociale ydelser.

En måling fra december viser, at 83 procent af polakkerne går ind for at tage imod flygtninge fra Ukraine.

Var det en nyhed du kunne bruge til noget? Du kan sikre at der kommer flere af slagsen ved at støtte polennu.dk. Vi har ikke en betalingsmur – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så støt os økonomisk. Så lover vi til gengæld flere nyheder. Er du klar?

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor hjælp – på forhånd tak.

 

Støt polennu.dk og få mere viden

LÆS  Flere milliarder på vej til Ukraine fra Danmark

LÆS  USA sender yderligere 1.700 soldater til Polen