Polakkerne er stadig de mest fartgale i Europa

  Polakkerne_kører_fortsat_alt_for_stærkt_polennu

  Polakkerne er stadig de mest fartgale bilister i EU, og de mener ikke at det er forkasteligt at køre for stærkt, fastslår ny officiel undersøgelse. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Polske bilister er vilde med at kører for stærkt, og langt de fleste overskrider fartgrænserne, som i forvejen er blandt de højeste i Europa.


  Polens råd for færdselssikkerhed har fået analysefirmaet Pentor til at gennemføre en undersøgelse over polakkernes trafikvaner. Og det er nedslående læsning. Polakkerne er blandt de mest fartgale i Europa.

  Bryder fartgrænser

  70 procent af de adspurgte forbinder høj fart med glæde, frihed og stor selvtillid. 85 procent af de polske bilister indrømmer, at de hyppigt bryder fartgrænserne.

  Halvdelen af de polske bilister mener ikke, at en overskridelse af hastighedsgrænserne med 30 km/t er forkert, kun 17 procent finder det forkasteligt at overskride fartgrænserne med mere end 50 km/t.

  Fra 130 til 140

  Fartgrænsen blev hævet på de polske motorveje den 1. januar fra 130 km/t til 140. Det er en af de højest tilladte fartgrænser i Europa.

  Antallet af trafikulykker har dog været faldende med 21 procent gennem de senest to år.

  4.000 dræbte i 2010

  I 2010 var der 38.000 trafik-ulykker i Polen, hvor næsten 4.000 mennesker blev dræbt og mere end 48.000 kvæstet.

  Farligste i EU

  De polske veje er stadig nogle af de mest farlige i EU, og den danske rejsevejledning fra Udenrigsministeriet advarer direkte mod de polske veje.