donald_tusk_bono

Donald Tusk er polakkernes foretrukne juleaften, ligesom en middag med EU-præsidenten gav cirka 750.000 zloty til Polens største velgørende indsamling – Det Store Juleorkester. Her ses han sammen med U2 forsangeren Bono. Privatfoto.


WARSZAWA: Hvem af de kendte politikere vil du gerne holde juleaften sammen med? Det er spørgsmålet i en ny måling. Se svarene her.


Donald Tusk er den politikere som polakkerne helst ville invitere med til julebordet i aften. Det viser en undersøgelse som Polster har gennemført for onet.pl.
18 procent vil gerne være vært for EU-præsident Donald Tusk. På andenpladsen kommer den populære homoseksuelle tidligere borgmester fra Slupsk, Robert Biedron – som 15 procent af polakkerne gerne vil holde jul med.

Præsident nummer 3

Først på tredje pladsen kommer den polske præsident Andrzej Duda, som 13 procent vil finde plads til juleaften. Polens stærke partiformand for regeringspartiet, Jaroslaw Kaczynski er kun velkommen i 8 procent af de polske hjem, men statsministeren er velkommen i 7 procent af polakkernes hjem juleaften.

Donald Tusk, der er tidligere statsminister og præsidentkandidat i Polen, ventes at stille op mod præsident Andrzej Duda til valget i 2020.

Hør også en ung Donald Tusk synge julesang herunder. Det er næppe hans sangstemme der er årsagen til at han er polakkernes favorit juleaften.

SE OG HØR
Youtube: En ung Donald Tusk synger julesang