Polakkerne imod adoption til homoseksuelle par

  En polsk ekspert siger, at det stadig stigende antal homo-parader i Polen har fået polakkerne til at tage mere afstand fra bøsser og lesbiske, selv om paraderne netop skulle skabe mere forståelse. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Homoparaderne, eller optog, er en af grundene til polakkernes modstand mod bøsser og lesbiske, mener polsk ekspert.


  En ny undersøgelse, bragt i det polske dagblad Rzeczpospolita, fastslår, at hele 87 procent af polakkerne er imod adoption af børn til homoseksuelle par.

  Stor modstand

  Kun 13 procent af polakkerne er tilhængere af homo-adoptioner, eller ligeglade. Også ægteskaber og andre juridiske forhold mellem mennesker af samme køn, er polakkerne, iflg. undersøgelsen, store modstandere af.

  Værdier

  Professor Zdzislaw Krasnodebski fra Bremen Universitet, siger om resultatet:

  – Det viser, at Polen stadig er et samfund der er båret af traditionelle værdier, og at polakkerne ikke bukker under for de europæiske tendenser.

  Kender ingen

  – Mange polakker kender ikke engang en bøsse eller lesbisk, så deres meninger om homoseksuelle, er baseret på de oplysninger, de får i medierne.

  Homo-optog i byerne

  Dr. Norbert Maliszewski fra Warszawa Universitet mener, at det stigende antal marcher til fordel for homoseksuelles rettigheder, har den modsatte effekt overfor polakkerne, end hvad formålet med paraderne egentlig er.

  – Det er også dét meningsmålingen afspejler, slutter Maliszewski fra universitet i Warszawa.