Polen aflyser VM på grund af krav om russisk deltagelse

Polen aflyser VM
.Polen aflyser VM i fægtning for kvinder, der skulle begynde den 21. april i Poznan. Det oplyser Polens fægteforbund PZS, efter uenighed om russisk og hviderussisk deltagelse. Foto: PZS.

POZNAN: Polen aflyser VM i fægtning for kvinder, da det internationale fægteforbund kræver at Rusland og Hviderusland skal deltage.

LÆS  Forbud mod import af korn og andre fødevarer fra Ukraine

Polen aflyser VM i fægtning for kvinder, som skulle have fundet sted i Poznan i denne måned. Det internationale fægteforbund (FIE) har afviste dialog med polakkerne om deltagelsen af sportsfolk fra Rusland og Hviderusland, så nu aflyser polakkerne.

– På grund af ændringen af ​​reglerne fra FIE om kvalifikation af spillere og støttepersonale, der har russiske og hviderussiske pas, er bestyrelsen for det polske fægteforbund (PZS) tvunget til at aflyse arrangementet, meddelte det polske fægteforbund PZS onsdag.

– Det internationale fægteforbund FIE’s handlinger har frataget arrangørerne enhver indflydelse på processen med at acceptere konkurrenter og støttepersonale.

Polakkerne siger at den måde FIE vil tjekke deltagerne og deres forbindelser med krigen i Ukraine på, ikke kan sikre den rette verifikation, som det udtrykkes.

Polen aflyser VM for Ukraine

– PSZ støtter det ukrainske fægteforbund i dets bestræbelser på at fjerne de folk fra konkurrencerne og verdens fægtemiljø, der støtter den brutale krig i Ukraine og som støtter Vladimir Putins regime, hedder det i erklæringen fra det polske fægteforbund.

Arrangementet er en del af kvalifikationen til OL i Paris 2024, som polakkerne vil boykotte, hvis atleter fra Rusland og Hviderusland får lov at deltage – også selv om det bliver under neutralt flag. I forbindelse med de Europæiske Lege 2023 i Krakow, har Polen nægtet at lade sportsfolk fra Rusland og Hviderusland deltage.

(Artiklen fortsættes under)

Polen trodser IOC: Udelukker Rusland og Hviderusland

LINK: Polen trodser IOC: Udelukker Rusland og Hviderusland

VM i fægtning skulle have været gennemført i Poznan fra den 21. til den 23. april. Alt tyder nu på at arrangementet flyttes til Tunis, Tunesiens hovedstad.

LÆS  Stoltenberg: Ukraine bliver medlem af NATO
LÆS  Polen tror på tysk accept af kampvogne til Ukraine

Det tyske fægteforbund valgte af aflyse en anden VM-turnering i marts, af samme grund som polakker nu har meddelt at de vil gøre.

LINK: Polens fægteforbund (PZS)