WARSZAWA: Byen Zarnowiec i det nordvestlige Polen, bliver hjemsted for landets første atomkraftværk. Byen har cirka 900 indbyggere.

(Visited 1 times, 1 visits today)


Den lille by Zarnowiec har fået æren af at være værtsby for Polens første atomkraftværk. Byen ligger cirka 60 km nordvest for Gdansk.

Valgt blandt 28 steder

– Zarnowiec er udvalgt blandt 28 byer, og vi anser stedet for at være den bedste placering til et atomkraftværk, foran Warta-Klempicz og Kopan, der stadig har en chance for at få det andet atomkraftværk i Polen, sagde viceøkonomiminister og regeringens særlige rådgiver i atomenergi, Hanna Trojanowska på en pressekonference igår.

Ved vandet

De tre byer ligger alle i den nordlige del af Polen. Zarnowiec og Kopan ligger ved kysten, hvilket er vigtigt, fordi et atomkraftværk har brug for vand for at køle sine reaktorer ned.

– Zarowiec ligger tæt på en sø, og der er også en mulighed for at bygge en kanal, der så kan forsyne anlægget med havvand, sagde Trojanowska.

Strøm i 2021

Zarnowiec var tidligere udpeget som hjemsted for det første polske atomkraftværk i 1990, men blev stoppet på grund af protester fra den lokale befolkning og økonomi.

Regeringen forventer at den første CO-2 neutrale el bliver produceret i Polen i 2021.

(Visited 1 times, 1 visits today)