Polen hyldede de polske væbnede styrker

  15_august_2014_Polen_warszawa_polennu

  Polske kampfly var på vingerne, for at markere sejren over den Røde Hær i 1920 ved Warszawa. Foto: Polens præsident.


  WARSZAWA: Fredag var helligdag i Polen, og slaget ved Warszawa i 1920 over Rusland og kommunismen blev markeret af de polske væbnede styrker.


  Fredag blev årsdagen for Slaget ved Warszawa i 1920, der sikrede Polens og Europas selvstændighed, markeret i Polen.

  Sejr over Den Røde Hær

  I den polsk-sovjetiske krig i 1920 besejrede Polen den Røde Hær. Dermed stoppede polakkerne fremmarchen og aggressionerne fra Moskva – og den nyvundne kommunisme (kommunisme fra 1917, red.).

  De polske styrkers indsats i 1920 var en vigtig verdenshistorisk begivenhed, da det tabte slag forhindrede kommunisterne i at nå andre dele af Europa, lige efter Polens selvstændighed efter Første Verdenskrigs afslutning.

  Marcher og opvisning

  De faldne polske soldater fra 1920 blev markeret på de militære kirkegårde overalt i Polen, og foran den ukendtes soldats grav i Warszawa var der også ceremonier dagen igennem. Polske soldater gik også march i Warszawa, ligesom der har været opvisning af polske helikoptere, kampfly og transportfly.

  Helligdag i Polen

  Fredag var også helligdag i Polen, hvorfor Jomfru Maria blev tilbedt, og hvor der har været gudstjenester i de polske kirker.

  Det var også fredag, at pilgrimme fra hele Polen går til helligdommen på Jasna Gora i Czestochowa. Deltagerne beder bønner og synger på turen der er på flere hundrede kilometer.