Polen nægter at åbne grænserne for ukrainsk korn

utilfredse polske landmænd og fiskere
Utilfredsheden blandt polske landmænd over ukrainsk korn, der har dumpet priserne på det polske marked, har nu fået statsministeren til at lukke grænserne for ukrainsk korn – uanset hvad EU beslutter. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen nægter at åbne grænserne for ukrainsk korn. Det oplyser Polens statsminister tirsdag eftermiddag.

LÆS  Polens ambassadør: Ukraine skal være medlem af EU

Polen nægter at genåbne grænser for ukrainsk korn. Og det er uanset hvad der besluttes i EU, når det midlertidige importstop udløber den 15. september, skriver statsminister Mateusz Morawiecki i et X-tweet.

– Polen vil ikke lade sig oversvømme af ukrainsk korn. Uanset hvad der bliver besluttet af embedsmændene i Bruxelles, vil vi ikke åbne vores grænser, skriver statsministeren.

Uddybning: Ikke mere ukrainske korn

I en videohilsen siger statsministeren:

– Da det var nødvendigt at hjælpe vores naboer, åbnede vi vores hjerter og hjem. Sådan er polske folk.

 – Men når det er nødvendigt at kæmpe for Polens nationale interesse, så er det kun Lov og Retfærdigheds partiets-regering, der kan garantere, at vores landmænds interesser blive beskyttet, siger Mateusz Morawiecki.

Den siddende regering trodsede advarslerne, da man lukkede ubegrænset op for import af ukrainsk korn. Det har fået priserne i bund, og i kombination med en høj inflation, har mange landbrugsorganisationer protesteret over regeringen. Landbruget støtter traditionelt Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), men ikke længere. Netop på grund af det store prisfald, der er forårsaget af ukrainsk korn.

Der er valg til parlamentet i Polen, søndag den 15. oktober. Samtidig gennemføres fire folkeafstemninger.

 

LÆS  Polen kræver at Danmark giver et større bidrag til NATO

LÆS  Polsk general: Det er nu Ukraine skal slå til