Polen og Danmark skuffede ved VM håndbold 2015

  polen_tabte_til_tyskland_polennu

  Der var ikke mange smil på læberne, da de polske håndboldherrer skulle forklare nederlaget til Tyskland fredag ved VM i Qatar. Foto: ZPRP.


  OPDATERET: Der var ikke plads til de store smil i den danske og polske VM-håndbold lejr i dag, efter fredagens skuffende indsats.


  Håndboldholdene fra Polen og Danmark skuffede fredag aften, i de to nationers første opgør.

  Polen favorit

  Polen mødte Tyskland, og de polske herre var på forhånd favoritter til at løbe med sejren. Men sådan gik det ikke. Polen begyndte dog bedst, og backen Krzysztof Lijewski fik scoret tre mål i de første tre minutter. De to hold fulgtes pænt ad frem til stillingen 10-10.

  Bagud ved pausen

  Men tyskerne fik langsomt greb om kampen, og Polen var bagud 13-17 ved pausen. Især højrebacken Steffen Weinhold var flyvende med fem mål i første halvleg, skriver TV3 Sporten.

  Lige igen

  I anden halvleg kæmpede polakkerne for at få kontakt, og det lykkedes med udligningen til 20-20. Tyskland – anført af Weinhold, der i alt scorede ni gange, og venstrefløjen Uwe Gensheimer – var dog insisterende i deres spil og fik med vigtige scoringer holdt Polen bag sig. Efter kontakt ved 25-25 trak Tyskland afgørende fra, da topscorer Weinhold med sin niende scoring bragte tyskerne foran 28-25. Kampen endte 29-26 i Tysklands favør.

  SE KAMPEN
  dr.dk: VM håndbold, Polen – Tyskland (1 min.)

  Danmark uafgjort

  Også Danmark var i kamp i samme pulje fredag. Det var mod Argentina, som på forhånd var en modstander som de danske håndboldherrer nemt kunne klare. Men sådan gik det heller ikke, selv om Danmark var foran det meste af kampen, så gik det galt til sidst. Kampen endte overraskende 24 – 24, og Danmark fik kun et point ud af opgøret.

  SE KAMPEN
  dr.dk: VM håndbold, Danmark – Argentina (1 min.)

  Samme pulje

  Danmark og Polen spiller begge i gruppe D, som på papiret er den hårdeste gruppe. Lørdag mødes Danmark og Polen i den sidste kamp i den indledende runde, og det bliver en kamp hvor begge mandskaber har meget at kæmpe for.

  Polen spiller søndag mod Argentina klokken 17.00, mens Danmark møder Saudi Arabien klokken 19.00. Begge kampe transmitteres direkte på dansk tv.

  SE RESULTATER OG PROGRAM
  dr.dk: VM 2015 håndbold, resultater og kampprogram