Polen satser på vinter OL i 2022

  Adam_Malysz_sidste_skihop_polennu

  Polen vil gerne lave vinter OL i den sydpolske bjergby Zakopane. Arkivfoto.


  WARSZAWA. Polen arbejder for at få vinter OL i 2022 til landet.


  Der var ros fra alle sider til Polen efter sommerens EM-slutrunde i fodbold, som Polen stod for i samarbejde med Ukraine.

  Og polakkerne forventer nu, at de positive anmeldelser vil give dem et forspring i jagten på at blive værter for vinter-OL, som Polen håber at afholde i 2022, skriver Ritzau.

  EM fordel

  – Vi har en stor fordel takket være Euro 2012 – ikke bare i udlandets øjne, men også blandt folk herhjemme. Vores selvtillid er meget større i forhold til at afholde et så stort sportsarrangement i Polen, siger Jagna Marczulajtis-Walczak, der er chef for Polens OL-bud, til nyhedsbureauet AFP.

  – Lige nu har vi en stor mulighed for – og en stor motivation til – at gøre noget mere.

  Det vil naturligvis blive vanskeligt at opnå så stor en succes igen. Men vinter-OL er noget helt andet, og jeg håber virkelig på det, siger hun.

  Zakopane

  Polakkerne forventer næste år at kunne indlevere et formelt bud på at blive værter i 2022. Det skulle i givet fald være med Krakow som værtsby, mens nogle af begivenhederne skulle foregå i skiområdet Zakopane.

  Afventer regeringen

  Endnu mangler man dog at få det endelige grønne lys fra regeringen til at indlevere buddet, men der er stolthed over den anerkendelse, landet har fået efter fodbold-EM i sommer.

  – Efter Euro 2012 har mange ændret mening til det bedre om Polen. Jeg tror, at folk nu har mere respekt for det, vi kan gøre. Det her er en stor mulighed og en stor udfordring, siger Jagna Marczulajtis-Walczak.