Polen vil hjælpe Finland og Sverige i tilfælde af krig

polen_soldater_sverige-finland
Polen vil hjælpe Sverige og Finland, hvis de to lande bliver angrebet før de er optaget som medlemmer af NATO, lover den polske statsminister. Arkivfoto.

WARSZAWA: Selv om Finland og Sverige endnu ikke er medlemmer af NATO, så vil Polen hjælpe hvis de angribes før de er medlemmer.

LÆS  Polen og Litauen overvejer at lukke grænserne

Polen vil hjælpe Finland og Sverige, hvis de bliver angrebet, før de bliver optaget som medlemmer af NATO. Det sagde den polske statsminister Mateusz Morawiecki på en internationale konference i Warszawa.

Mateusz Morawiecki kom med erklæringen, efter at Finland og Sverige formelt har bedt om optagelse i NATO, og efter de tyrkiske indsigelser mod de to nordiske landes optagelse i alliancen. Et medlemskab af NATO, vil sikre Sverige og Finland beskyttelse af resten af alliancen, i tilfælde af et angreb, fra f.eks. Rusland.

Stærkt signal med Sverige og Finland

– Jeg betragter Sveriges og Finlands optagelse i NATO som et stærkt signal om at styrke sikkerheden i Europa og et alvorligt nederlag for Kreml, sagde den polske statsminister.

– Polen vil hjælpe dem. – Jeg vil gerne gøre det helt klart, at i tilfælde af et angreb på Sverige og Finland under deres optagelsesproces (NATO, red.) så vil Polen komme dem til hjælp. Sammen er vi meget stærkere end Rusland, sagde regeringschefen. Han sagde også, at Rusland kun forstår hårde sanktioner og stærke militære trusler, i tilfælde af angreb.

– Putin er ikke den galning, som nogle hævder, at han er. Han ved, at den eneste måde han kan besejre Vesten på, er at dele den. Derfor skal vi som modoffensiv bygge en ny enhed.

– Vi bør etablerede permanente base på NATO’s østlige flanke, sagde statsministeren og bød samtidig NATO velkommen til at etablere permanente baser i Polen.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

LÆS  NATO-lande mødes i Lodz om krigen i Ukraine

LÆS  NATO-lande mødes i Lodz om krigen i Ukraine