Polen er faldet med ti pladser på FIFA’s landsholdsrating, og er nu nummer 66 på verdensranglisten i fodbold. Arkivfoto.

LÆS  Lewandowski og Bayern ydmygede Messi og Barcelona

ZÜRICH: Polen er faldet tilbage med ti pladser, så de rød-hvide nu har en 66. plads på verdens ranglisten. Det er den dårligste placering siden 1990.

LÆS  Blå-hvide Lech Poznan er videre i Europa League

Det polske herrelandshold i fodbold er heldigvis sikret en plads ved den næste store internationale turnering, EM i 2012 i Polen og Ukraine. Et værtsland er nemlig sikret deltagelse. Havde det været de spillemæssige resultater, havde Polen næppe haft en chance, hvis man skal dømme ud fra FIFA’s nye verdensrangliste.

Nummer 66

Det polske fodboldlandshold har siden sidste rating tabt med 0-6 til Spanien, med 0-3 til Cameroun, spillet uafgjort 1-1 mod Ukraine, og seneste tabte de polske fodbolddrenge med 1-2 til Australien. Alle kampe på hjemmebane.

FIFA, der udarbejder verdensranglisten for landshold, har på den baggrund sat polakkerne ti pladser ned på listen, så Polen nu har en historisk bundrekord som nummer 66 – en placering der ikke er set værre siden starten af 1990’erne.

Spanien

Mandskabet fra Spanien ligger nummer 1 på verdensranglisten efterfulgt af Holland, Tyskland, Brasilien og Argentina. Danmark indtager uændret pladsen som nummer 29 over verdens bedste fodboldhold.


SE HELE LISTEN
Eksternt link: FIFA Verdensrangliste fodboldlandshold

LÆS  Legia Warszawa er Polens bedste fodboldhold

LÆS  Sidste chance: Polen skal vinde over Spanien