Officielt: Polens fodboldlandstræner fyret

Ny polsk landstræner
Polens fodboldlandstræner Fernando Santos er fortid. Onsdag blev han fyret, efter nogle katastrofale resultater for de hvid-røde. Seneste 2 – 0 nederlaget til Albanien. Arkivfoto.

OPDATERET: Polens fodboldlandstræner Fernando Santos stopper med virkning fra dags dato, meddeler det polske fodboldforbund.

LÆS  Lech Poznan skrev ny fodboldhistorie i Italien

Polens fodboldlandstræner den 68-årige portugiser Fernando Santos er fortid. Det skrev polske medier samstemmende, på baggrund af kilder i det polske fodboldforbund onsdag middag. Onsdag klokken 17.00 kom beskeden så fra det polske fodboldforbund. Træneren er fyret efter dårlige resultater på stribe.

(Fortsættes under)

En katastrofal resultatliste er baggrunden for fyringen. Det var Polens EM-kvalifikationskamp mod Albanien, der var den udløsende faktor. Polske medier skriver onsdag, at Fernando Santos er den resultatmæssigt dårligste fodboldlandstræner i Polen i 27 år.

Officielt 17.00

Det polske fodboldforbund oplyser, at træner Fernando Santos pr. 13. september 2023 ophørte med at være træner for det polske landshold.

– Jeg vil gerne takke træner Santos for arbejdet med vores landshold, og jeg ønsker ham held og lykke i hans næste sportsudfordringer, udtaler Cezary Kulesza, formanden for det polske fodboldforbund.

Polens fodboldlandstræner efterlader kaos

Fernando Santos efterlader det polske landshold i en forfærdelig stand. I en af ​​de lettest mulige grupper forud for EM 2024 med modstanderne: I de første fem kampe mod Tjekkiet, Albanien, Moldova og Færøerne fik polakkerne kun seks point i fem kampe. Polen vandt over Albanien (1-0) og Færøerne (2-0), men tabte til Tjekkiet (1-3), Moldova (2-3) og Albanien (0-2).

Hvis Polen skal kvalificere sig til næste EM 2024 i Tyskland, skal der ske meget for det polske landshold, der ligger næstsidst i gruppen – kun Færøerne har færre point.

LÆS  Polen skal med til VM slutrunden i fodbold i Qatar

Derfor har der længe været et pres for at fyre Polens fodboldlandstræner, men fodboldforbundet PZPN har bakket ham op – lige indtil onsdag eftermiddag.

LÆS  Historien om Rakow Czestochowa er et sandt eventyr

Santos har ifølge flere polske medier, modtaget 5,3 millioner zloty for mindre end otte måneders virke.

Ny træner fra Rakow?

Polen skal spille EM 2024 kvalifikationskamp allerede i begyndelsen af oktober, og derfor skal der omgående findes en afløser. På grund af den korte frist ventes det, at det bliver en polsk, træner der skal træde til. Den succesrige og nu tidligere træner for Rakow Czestochowa – de polske mestre – Marek Papszun – nævnes som ny polsk landstræner.