Polens_håndbold-piger_vandt_første_kamp_ved_VM_i_Danmark
NÆSTVED: De polske håndbold-piger fik en sværere kamp end ventet, da Polen mødte Cuba i den første gruppe-kamp ved VM i Danmark

Det polske landshold med den danske træner Kim Rasmussen var på forhånd favoritter ved lørdagens første kamp i gruppespillet mod Cuba.

Det polske kvindelandshold fik en fjerdeplads ved de seneste verdensmesterskaber, mens cubanerne tog hjem med en placering som nummer 22.

Hård kamp

De polske håndbold-piger kom godt fra start i kampens første minutter med tre mål i træk, men herefter kom cubanerne igen og var især effektive med at fremprovokere straffekast.

Efter tretten minutter var Polen bagud 8-4, og først i sidste minut af første halvleg lykkedes det igen polakkerne at tage føringen med 12-11.

Aggressive cubanere

Også i anden halvleg havde polakkerne problemer med det aggressive cubanske spil, der sendte flere af de polske spillere ud med skader.

De polske kvinder kom flere gange foran, men begik herefter flere fejl, der gav plads til, at cubanerne kunne komme igen.

Polsk sejr

Først seks minutter før tid lykkedes det for alvor de polske kvinder at sætte sig på kampen, og især den polske anfører Karolina Kudlacz-Gloc blev en mål-maskine. Polakkerne endte med en sejr på 27-22.

Næste kamp imod Sverige

Polen spiller sin næste kamp imod Sverige søndag aften 20:45, og herefter venter Kina, Angola og Holland, der ligesom Polen spiller i gruppe B i Næstved.