Polsk ambassadør irettesætter chefredaktør

Chefredaktør polen
Artiklen i det svenske dagblad Dagens Arena, som har fået den polske ambassadør i Sverige til testerne. Chefredaktør afviser at følge ambassadens opfordring. Grafik: PN Teknik.

STOCKHOLM: Polens ambassadør har i et brev til chefredaktør bedt om at få rettet betegnelsen ”højre orienterede nationalister” om regeringen.

LÆS  Kaczynski trækker sig alligevel ikke fra regeringen

Polens ambassadør i Sverige, Joanna Hofman kritiserer chefredaktør Jonas Nordling ved det svenske dagblad Dagens Arena. Han har bragt et debatindlæg, hvor Polens regering betegnes som ”højreorienterede nationalister”. Den polske ambassadør beder chefredaktøren om at rette indlægget.

SE DEBATINDLÆG HER (svensk) 

Ambassaden mener blandt andet, at teksten i debatindlægget er yderst upassende.

– Den forenede højre-konservative regeringskoalition har vundet to demokratiske og retfærdige valg, og er langt fra fremmedhad, intolerance, racisme eller på anden måde politisk radikal. Troen på traditionelle værdier og konservatisme har intet at gøre med de forkastelige værdier, der er forbundet med nationalisme. Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil opdatere disse oplysninger i artiklen, skriver ambassadør Hofman til chefredaktøren.

SE BREVET TIL CHEFREDAKTØR HER

Chefredaktør afviser

Den svenske chefredaktør afviser at følge ambassadens opfordring om debatindlægget.

– Det er forfatterens ret, i et frit samfund, at beskrive den polske regering som højreorienterede nationalister. Ligesom det er ambassadørens ret at reagere på artiklen. Derfor offentliggør vi naturligvis også denne henvendelse i sin helhed, skriver chefredaktør Jonas Nordling.

– Men at ændre forfatterens indlæg ved at “opdatere” teksten i henhold til den polske stats ønsker, kommer ikke på tale. Tværtimod.  At foreslå en sådan indgriben i ytringsfriheden indikerer netop den intolerance, som ifølge ambassadøren ikke karakteriserer den polske regering, skriver chefredaktør Jonas Nordling.

EKSTERNT LINK: Se svar fra chefredaktør

Mere bøvl fra og om Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, kan du gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Myndighederne fjerner russiske tv-kanaler i Polen

LÆS  Polen vil hjælpe Finland og Sverige i tilfælde af krig